REIKI uitleg

Als je voor jezelf de beslissing hebt genomen om de weg naar jezelf in te slaan, dan is Reiki een fantastische start vanwege de simpliciteit en puurheid.


Wat maakt Reiki zo puur en zo gemakkelijk te gebruiken?

Net zoals praten, lopen, eten en al die andere dingen die je zo goed als automatisch doet, vaak zonder nadenken, is Reiki een techniek, die we bijna allemaal dagelijks ongemerkt gebruiken. We hebben er alleen nooit een naam aan gegeven. We doen het onbewust. Reiki is onvoorwaardelijke liefde. Als je een kind troost dat gevallen is, als je iemand helpt bij het oversteken van de weg, als je belangeloos, uit liefde, je aandacht schenkt aan iets of iemand, dan geef je Reiki!

Dat klinkt eenvoudig … wat gebeurt er dan eigenlijk?

Alles is energie, ook Reiki. Zoals er voor alles gradaties zijn, geldt dat ook voor energie. Reiki is door zijn hoge trilling een bijzonder krachtige, liefdevolle energie. Als je je hiervoor openstelt, trek je deze aan. De energie vindt zijn weg door je energiekanaal en verbindt zich met je kern. Je wordt één met Reiki. De persoon in connectie met Reiki, herken je aan de prachtige uitstraling van liefde en rust.

Wat doet Reiki met je?

Het stroomt daar naar toe, waar je het nodig hebt. Wat het precies doet, kun je niet inschatten, omdat deze energie een eigen bewustzijn heeft met een hoge intelligentie. Het weet zelf wat iemand nodig heeft en kan hebben.

  • Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht en werkt op alle vlakken door: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel
  • Het werkt ontgiftend, heft blokkades op, harmoniseert chakra’s en bevordert de zelfgenezing
  • Het bevordert je persoonlijke ontwikkeling en groei, je wordt je meer en meer bewust

Het mooie van Reiki

Het is aanwezig in en bedoeld voor iedereen: jong en oud! Je hebt geen voorkennis nodig. Na de eerste training kun je er direct mee aan de slag. Op ieder moment van de dag heb je je eigen hulpmiddel direct bij de hand: voor jezelf als je vragen hebt of niet lekker in je vel zit of om anderen te helpen.

Wat Reiki bijzonder maakt, is dat het je zacht maakt. Steeds meer oordelen die je hebt naar jezelf en daardoor naar de ander, verdwijnen. Je wordt meer genereus, licht en liefdevol. In het proces van schoonmaken, heling en bewustwording ont-moet je jezelf. In die ruimte heb je een beter zicht op wie je bent, van je mogelijkheden en wat de bedoeling is voor jou. Eenmaal op dit pad kun en wil je niet meer terug. Je kiest bewust voor jezelf en dat voelt en is fantastisch!

Hoe weet ik of Reiki iets voor mij is?

Er zijn diverse mogelijkheden om kennis te maken met Reiki: